Gado-gado (Gemengde groenten met pindasaus) (Surinaams)

Ingrediënten

  • 200 gram peen
  • 200 gram spitskool
  • 200 gram Chinese kool
  • 450 gram sperziebonen
  • 200 gram tauge
  • 1/3 komkommer
  • 1 rode paprika
  • halve tahu
  • kwart tempe
  • 2 eieren
  • halve zak gebakken kroepoek
  • pindasaus (satesaus)

Voorbereiding
Alle groenten wassen.
Peen schillen, in de lengte halveren en door een dunschiller halen.
Spitskool 3 cm lang en 1 cm breed snijden.
Chinese kool 1 cm breed snijden.
Komkommer in de lengte halveren en door een dunschiller halen.
Rode paprika in blokjes van 2 cm bij 1 cm snijden.
Tauge in water weten en het kaft wegscheppen. In vergieten laten uitlekken.
Tahu in vier grote blokken snijden en tot goudgeel frituren.
Tempe in twee blokken snijden en tot goudbruin frituren.
Tahu en tempe daarna in plakjes van 3 mm dik snijden.
Eieren hard koken, pellen en in partje snijden.

Bereiding
Halve pan water tot kookpunt brengen.
Peen koken tot halfgaar.
Sperzieboontjes toevoegen.
Als het water weer kookt, spitskool en Chinese kool meekoken tot halfgaar.
Alles in vergiet laten uitlekken.
Weer water opkoken en tauge even blancheren, in vergiet doen, met heet water afspoelen en uit laten lekken.
Als de groenten wat zijn afgekoeld met de hand door elkaar scheppen en op een groot bord plaatsen.
Komkommer en paprika hierop rangschikken.
Tahu en tempe om en om langs de rand garneren en middenin de plakjes ei.
Serveren met pinda(sate)saus.

Reageren is niet mogelijk