Tumis paksoi met kipfilet en garnalen (Indonesisch)

Ingrediënten

  • 2 eetlepels sojaolie of boter
  • 1 grote uit in stukken gesneden
  • 1 teentje knoflook (fijngesneden)
  • 100 gram kipfilet
  • 3 grote gamba’s
  • halve theelepel zout
  • halve theelepel peper
  • 1 stronk paksoi in stukken
  • 1 tablet kippebouillon
  • 1 handvol fijngesneden prei en selderie

Bereiding
Verhit de olie of boter in een wok.
Fruit de ui en knoflook en voeg na vijf minuten de kipfilet en de gamba’s toe.
Strooi zout en peper over het gerecht en laat het even sudderen.
Voeg het bouillonblokje toe en als dat gesmolten is, de paksoi.
Snel roerbakken onder voortdurend roeren.
Voeg de prei en de selderie toe en eventueel wat water.
Na enkele minuten is het gerecht klaar.

Reageren is niet mogelijk