Tjiem tjiem kip (Chinees)

Ingrediënten

  • 1 kip
  • 100 gram tjiem tjiem (tijgerlelieknoppen)
  • half kopje sieuw
  • halve theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel Chinees poeder
  • 3 teentjes knoflook
  • 3 theelepels suiker
  • 1 laurierblaadje
  • margarine of boter

Bereiding
Week de tjiem tjiem van te voren in water (ca 1 uur).
Hak de kip in stukken en ontvel hem.
Maak een sausje van de sieuw en al de andere ingredienten.
Giet dit over de kip en laat het een poosje intrekken.
Maak de olie of boter heet en braad hierin de stukjes kip.
Als de kip aan alle kanten bruin gebraden is, de rest van het sausje erbij doen, samen met ruim een half kopje water en de uitgelekte tjiem tjiem.
Het geheel zachtjes laten stoven tot de kip gaar is.
Serveer met witte gekookte rijst.

Variatie
Je kunt het gerecht nog uitbreiden met Todo prasoro, dit zijn gedroogde champignons.
Ze zijn erg duur, maar je hebt maar 50 gram nodig.
De Todo prasoro samen met de tjiem tjiem weken.
Ze gaan dan enorm zwellen.
Doe de Todo prasoro tegelijk met de tjiem tjiem in de pan.

Reacties zijn gesloten.