Stofoe doksie (Gestoofde eend) (Surinaams)

Ingrediënten

  • 1 eend
  • 2 eetlepels azijn
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • half kopje ketjap
  • 1-2 eetlepels Chinees poeder
  • 1 theelepel vetsin
  • 50 gram boter
  • 1 klein blikje ananas of mandarijnen

Bereiding
De eend in stukjes laten hakken of het zelf doen. De panklare eend besprenkelen met azijn.
Een sausje maken van gesnipperde ui, geperste knoflook, ketjap, Chinees poeder en vetsin.
Dit sausje over de stukjes eend gieten en 1-2 uur laten intrekken.
De stukjes eend braden in de boter.
Wanneer ze lekker bruin gebraden zijn, de rest van het sausje erbij doen, samen met 1 kopje water en 2 kopjes vruchtennat van ananas of mandarijntjes.
Mocht u niet genoeg vruchtennat hebben, dan de rest aanvullen met water.
Het geheel 2-2,5 uur laten stoven en pas in de laatste 20 minuten de ananas of mandarijntjes toevoegen.
Als het vocht is opgedroogd voor de eend gaar is, wat water erbij doen.

Reageren is niet mogelijk