Ingrediënten
- 400 gram kip (of varkensvlees) fijngehakt of gemalen
- 2 x handvol noedels
- 1 handvol grote gesnipperde uien
- 1 handvol taugé
- 1 handvol paddestoelen fijngesneden
- ½ hand wortelen geraspt
- ½ handvol aardappelen geraspt
- 6 eidooiers
- 1 theelepel witte peper
- 2 eetlepels sojasaus
- 1 eetlepel oestersaus
- 1 theelepel glutamat (of zout)
- circa 1 liter olie (om in te frituren)
- 120 velletjes rijstpapier (kleine maat). Deze moet je eerst op papier uitrollen en natmaken. Je kunt ook loempiavellen (spring roll wrappers) gebruiken.
Bereiding
Kneed het mengsel in een kom goed door elkaar. Doe het met de handen, zoals je brooddeeg zou kneden.
Neem een eetlepel van de vulling en vouw dit in een loempiablad. Vouw ook de zijkanten goed dicht.
Verhit de olie in de wok tot circa 375 graden.
Frituur 4 tot 6 loempia’s tegelijk tot ze krokant en goudbruin zijn.
Neem ze uit de olie en laat ze nog even uitlekken op keukenpapier.
Snijd de lange in twee à drie stukken.
Springrollsaus
- ½ liter water koken.
- Toevoegen: 300 gram suiker. Als de suiker vloeibaar wordt aan het kokende water toevoegen. Haal de pan van het vuur. Circa 30 minuten laten staan. NIET AANRAKEN!
- 10 rode chili’s
- 3 knoflookteentjes. Deze fijnstampen met een vijzel tot een papje.
Daarna toevoegen:
- 3 theelepels citroensap
- 2 theelepels glutamat (of zout)
- ½ handvol wortelen
- 3 of 4 eetlepels pinda’s.