Snesie fourou (2) (Chinese kip) (Surinaams)

Ingrediënten

  • 1 kip
  • half kopje sieuw
  • 1 theelepel vetsin
  • 1 theelepel Chinees poeder
  • halve theelepel gemberpoeder
  • 3 theelepels suiker
  • 3 teentjes knoflook
  • margarine of olie

Bereiding
Hak de kip niet in stukken, laat hem heel.
Maak een sausje door de sieuw te mengen met vetsin, Chinees poeder, gemberpoeder, suiker en uitgeperste knoflook.
Giet dit over de kip en laat een tijdje staan intrekken.
Braad of rooster de kip in de oven.
Zorg ervoor dat het sausje goed intrekt, door de kip telkens te verleggen, zodat die aan alle kanten door het sausje bedekt is.
Giet ook iets van het sausje in de kip.
Tijdens het braden af en toe wat van het vocht over de kip heen gieten.

Reageren is niet mogelijk