Poulet en blanquette

Ingrediënten

  • 1 vette braadkip van ca 1,8 kg panklaar
  • 18 rauwe kleine geschilde uien
  • 1 ons boter
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 fles witte wijn uit Savoie
  • 2 dl water
  • 1 bouquet garni (peterselie, selderie, tijm, laurier)
  • zout
  • peper
  • 1 ons creme fraiche
  • 3 rauwe eidooiers
  • sap van 1/2 citroen

Bereiding
Maak de kip panklaar en snij haar in 8 gelijke stukken 2 vlerkstukken, 2 achterbouten, lichaam in 4 gelijke stukkenl overdwars.
Fruit de geschilde uitjes zachtjes aan in een kasserol in 50 gram van de boter.
Sauteer de stukken kip in een hapjespan rondom in de rest van de boter zonder ze te kleuren.
Voeg geleidelijk de stukken kip aan de uitjes toe.
Bestrooi ze met bloem en schep ze om en om.
Giet de witte wijn erbij met het water, voeg het samengebonden boeket toe met zout en peper naar eigen smaak.
Sluit de pan en sudder zachtjes 35-40 minuten.
Meng in een kleine kom de creme fraiche met de rauwe eierdooiers en het citroensap. Begiet hiermee van het vuur de stukken kip en schep alles goed om; doe het niet terug op het vuur, anders kan het gaan schiften.
Geef verder gekookte rijst of een andere bijtgare paste erbij en schenk een droge rose of droge witte wijn in de glazen.

Reageren is niet mogelijk