Pecak ajam (Kip in komkommer en pikante saus) (Indonesisch)

Ingrediënten

  • 400 gram kipfilet
  • 500 gram komkommer
  • 5 gram knoflook
  • 3 djeruk perut blaadjes
  • bosje kemangiblaadjes of mint
  • 2 theelepels kemiripasta
  • 3 eetlepels of meer sambal brandal of jeruk
  • 2 theelepels kentjur
  • 1 theelepel trassi
  • 3 theelepels suiker
  • 3/4 theelepel zout
  • 300 cc heet water
  • 1 blikje santen van 165 cc

Bereiding
Komkommer wassen, droogdeppen en in hele dunne plakjes snijden.
Dakpansgewijs op een schaal plaatsen.
Kokosmelk en kruiden aan het hete water toevoegen en goed roeren.
Kemangiblaadjes wassen en heel fijn snijden.
Kipfilet op houtskoolvuur of elektrisch gril gaar roosteren.
Het vlees daarna met de vingers in lange slierten plukken (disuwiri) en op de komkommerplakjes leggen.
Hieroverheen kemangiblaadjes strooien.
Kokosmengsel op klein vuur aan de kook brengen.
Steeds roeren om schiften te voorkomen.
Na 5 minuten sausje kokend of heet gelijkmatig over het gerecht gieten en serveren.
Dit gerecht smaakt fris en pikant.

Reageren is niet mogelijk