Massala kip (Surinaams)

Ingrediënten

  • 1 kip (of ander vlees)
  • zout
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 flinke ui
  • halve verse peper
  • 4 eetlepels massala
  • olie of boter om te braden
  • 6 aardappels
  • 2 laurierblaadjes

Bereiding
De kip in stukken hakken (ontvellen) en licht zouten.
De knoflook, ui en peper klein hakken en de stukjes kip hiermee en met de massala inwrijven.
De olie of boter verhitten.
Intussen de aardappels schillen en in stukjes (vieren) snijden.
Braad de kip in ongeveer 15 minuten aan alle kanten.
Voeg 2 kopjes water en de aardappels toe en laat het geheel stoven tot de aardappels gaar zijn.
Als het vocht in de pan dreigt in te drogen, iets water er bij doen; er moet voldoende vocht zijn om er eventueel uw rotie in te dopen.

Eet de massala kip met een lekkere eigen gemaakte roti!

Reageren is niet mogelijk