Ajam bumbu rudjak (Rode kip met sambal) (Indonesisch)

Ingrediënten

  • 1 braadkuiken
  • anderhalve ui
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel ketumbar
  • 1 eetlepel djinten
  • 6 kemirienoten
  • 1 theelepel trassi
  • 2 theelepels tamarinde uit de fles
  • 3 schijfjes laos
  • 1 schijfje (stengel) sereh
  • 3 blaadjes daon salam
  • 1 stuk gemberwortel
  • 2-3 eetlepels sambal
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 3-4 kopjes dunne kokosmelk
  • 1 eetlepel suiker
  • olie

Bereiding
Ui, knoflook, ketumbar, djinten, kemiri, trassi en tamarinde in een vijzel fijnwrijven.
Het mengsel in de olie bakken, onder toevoeging van de laos en de sereh.
De salam en de gemberwortel toevoegen. Daarna de stukken kip meebraden.
Kunjitpoeder toevoegen en als laatste de kokosmelk.

Reageren is niet mogelijk