Ajam apor (Witte kip) (Indonesisch)

Ingrediënten

  • 1 braadkuiken
  • 1 stengel sereh
  • 2 blaadjes daon salam
  • 2 uitjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels olie
  • 1 schijfje citroen
  • halve theelepel djinten
  • halve theelepel ketumbar
  • 1 theelepel suiker
  • 1 theelepel gekruimelde trassi
  • 1 kopjes kokosmelk
  • 1 bouillonblokje of zout

Bereiding
De kip in stukken snijden en met half kopje water, de sereh, daon salam gaar koken in ca 25 minuten.
Als het water kookt, de vlam laag draaien, zodat het vocht niet te snel verdampt.
De uien schoonmaken, snipperen en samen met de fijngesneden knoflook in de olie fruiten.
Nu de gefruite uien en knoflook, samen met de andere ingredienten bij de kip doen.
De kruiden door de kip scheppen.
De kokosmelk en het bouillonblokje toevoegen en het geheel nu nog een hele tijd op heel laag vuur laten doorsudderen, zodat de kruiden er goed in trekken.
Telkens omscheppen en zonodig wat water bij doen. Dit gerecht mag niet te droog zijn.
Geef hier witte rijst, sambal en groente bij.

Reageren is niet mogelijk