Rijstkoekjes

Ingrediënten

  • 4 dl bouillon
  • 25 gram margarine
  • 35 gram bloem
  • geraspte kaas naar smaak
  • vers gemalen peper
  • zout
  • 200 gram gekookte rijst
  • 1 losgeklopt ei
  • paneermeel
  • frituurvet of olie

Bereiding
U kunt de bouillon maken van een bouillonblokje of instantpoeder.
Smelt de margarine en voeg onder flink roeren heel langzaam de bloem toe.
Giet nu de bouillon erbij; heel langzaam en onder flink roeren, zodat het geheel een glad gebonden sausje wordt.
Nu de geraspte kaas erbij doen en daarna van het vuur halen.
Maak de gladde saus op smaak af met zout en zwarte peper.
De gekookte rijst er door mengen en laten afkoelen.
Vorm er daarna koekjes of balletjes van en doop die in het losgeklopte ei, wentel de koekjes daarna door het paneermeel en herhaal dat nog een keer.
Bak ze daarna in de hete frituur of gewoon de wok of koekenpan in de olie.

Reageren is niet mogelijk