Tahu telor petis (Indonesisch)

Tahu Telor PedisIngrediënten

  • halve theelepel trassi bakar poeder
  • 2-4 eieren
  • halve theelepel kentjur
  • halve theelepel ketumbar
  • 1-2 theelepels sambal oelek of 2 lomboks
  • halve theelepel zout
  • tauge
  • selderie

Saus:

    1-2 eetlepels olie

  • 1-2 fijngewreven knoflookteentjes
  • halve theelepel kentjur
  • halve theelepel temu kunci
  • 1 stengel sereh
  • 1 blaadje djahun djeruk
  • 1-2 pitten asem
  • 1-2 theelepels sambal oelek of fijngesneden lombok

als toevoeging

    1-2 eetlepel petis

  • 1-2 eetlepels pindakaas of fijngestampte pinda’s
  • 2-3 kopjes water
  • 3 eetlepels ketjap
  • gulah djawa

Bereiding
Maak een omeletbeslag van 2-4 eieren en voeg daar aan toe de trassi bakar, kentjur, ketumbar, sambal oelek (of lomboks) en zout.
Roer dit geheel door het omeletbeslag en voeg als laatste 1/4 blok voorgebakken tahu-stukjes er aan toe.
Bak van dit geheel een of twee omeletten.
De omelet op een rond bord plaatsen en met wat voorgekookte tauge bedekken.
Giet een deel van de saus er over heen.
Strooi gefruite uitjes er over en garneer het af met schijfjes gekookt ei en fijngesneden selderij.
Dit gerecht wordt gegeten met lontong of rijst.

Bereiding saus
Fruit alle ingredienten met als basis wat olie, zorg dat het mengsel niet aanbrandt.
Voeg al roerend de toevoegingen toe.
Laat het geheel al roerend oplossen.
Voeg naar smaak gulah djawah toe.
Het sausje moet zoetig smaken.

Reageren is niet mogelijk