Risoles (Gepaneerde gevulde flensjes)

Ingrediënten

  • 2 grote uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels olie
  • 300 gram rundergehakt
  • 1,5 theelepel peper
  • 2,5 bouillontablet
  • 1 literblik doperwten of wortelen

Beslag

  • 500 gram zelfrijzend bakmeel
  • mespunt zout
  • 2 eieren

Afwerking

  • 1-1,5 pak paneermeel
  • 3-4 eieren
  • olie om te frituren

Bereiding
Maak de uien fijn en de knoflook schoon en snijd ze fijn.
Fruit ze in weinig olie.
Roer het geheel gaar.
Voeg de doperwten en de in blokjes gesneden wortels toe. Laat het afkoelen.

Bereiding beslag
Doe meel, zout en eieren in een kom.
Voeg al roerend ongeveer 9 dl lauw water bij.
Vet de panbodem in met olie.
Bak van het beslag dunne flensjes.
Laat het beslag iets tegen de panrand lopen.
De flensjes mogen beslist niet bruin worden.

Afwerking
Leg op elk flensje 1 eetlepel vulling en vouw ze daarna dicht.
Wentel de risoles door losgeklopt ei, daarna door paneermeel.
Frituur of bak ze in ruim olie in de koekenpan.
Presenteer ze met chilisaus, sambal of mosterd.

Reageren is niet mogelijk