Agar-agar santen (Kokosmelkpudding) (Indonesisch)

Ingrediënten

  • 1 stang agar-agar
  • 50 gram kokos en ca 500 cc heet water
  • 75 tot 100 gram gulah djawa
  • 1 eetlepel suiker
  • 5 blaadjes pandang
  • Agar-agar santen

Bereiding
Agar-agar (zeewiergelatine) in stukjes breken en in ruim heet water weken tot zacht, uitknijpen en klein scheuren en in een pan doen.
Gula jawa grof snijden.
Pandanblaadjes schoon wassen.
Kokos in 250 cc heet water weken, knijpen tot de santen (kokosmelk) er uit komt.
Kokosmelk door zeef in kom persen.
Dezelfde handeling doen met de uitgeperste kokos met rest van heet water.
Kokosmelk in pan met de agar gieten.
Gula jawa, suiker, zout en pandanblaadjes toevoegen.
Op middelmatig vuur koken tot de agar helemaal is opgelost.
Daarna door een zeef in vorm of kom gieten, zodat pandanblaadjes en eventuele verontreiniging van de palmsuiker zijn verwijderd.
Laten afkoelen en in de ijskast op laten stijven.

Voor het serveren in plakjes snijden.

Reacties zijn gesloten.