Vanada (Indonesisch)

Ingrediënten

  • 1 kg bloem
  • 5 eieren (van 2 alleen het eigeel)
  • 1 lepel suiker
  • boter
  • blokje gist
  • kipfilet
  • ui
  • knoflook
  • tomaat
  • lombok
  • mihoen
  • groene erwten (indien gewenst of andere groente)
  • olie of boter

Bereiding
Vulling
Braad de in blokjes gesneden kip in een beetje olie gaar met ui, knoflook, tomaat en lombok.
Trek daarna de gare kipfilet uiteen.
Kook de groene erwten (of andere groente) beetgaar.
Kook de mihoen volgens de verpakking.

Deeg
Maak ondertussen het deeg klaar, meng alle ingredienten en laat het even rijzen.
Maak kleine bolletjes, druk deze plat en rol ze uit tot dunne plakken.
Snij er een vierkant uit.
Leg de vulling er in, vouw het vierkant tot een driehoek en druk de randen met een vork goed op elkaar.
Frituur de vanada’s daarna in de olie tot ze goudbruin zijn.
Zijn zowel koud als warm lekker.

Variatie: i.p.v. kip kun je ook vis of gehakt gebruiken.

Reageren is niet mogelijk