Thaise snijbonen (Thailand)

Thaise-snijbonen-150x150Ingrediënten

  • 600 gram snijbonen
  • zout
  • 1 blikje (200 gram) ananasstukjes
  • 100 gram santen
  • 1-2 theelepels (eigengemaakte) sambal
  • 1 theelepel kerrie
  • halve theelepel koriander (poeder)
  • 100 gram geroosterde cashewnoten
  • Thaise snijbonen

Bereiding
Haal de snijbonen af en snijd ze schuin in ruiten.
Kook ze in water met wat zout in 5-10 minuten beetgaar.
Giet, terwijl de bonen koken, de ananas af en vang het sap op.
Vul het ananassap met water aan tot een kwart liter en laat op het vuur de grofgehakte santen erin smelten.
Roer er de sambal, kerrie en korianderpoeder door.
Breng op smaak met wat zout.
Schep de snijbonen op en de ananasstukjes door de saus.
Bestrooi met de noten.
Eet er rijst en b.v. kipsaté bij.

Reageren is niet mogelijk