Sambal goreng telor (eieren in kruidige saus) (Indonesisch)

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 1 kleine ui
  • 1 lombok
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 mespunt trassi
  • 2 blaadjes daon salam
  • 2 plakjes laos
  • 100 gram geraspte kokos
  • 1 theelepel aromat
  • 1 theelepel suiker
  • 1 bouillontablet
  • 1 eetlepel asemwater
  • olie

Bereiding
De eieren hard koken, pellen en in de lengte doorsnijden.
Ui en knoflook pellen en fijnsnijden en lichtbruin fruiten in drie eetlepels olie.
Daarna trassi, daon salam, laos en fijngesneden lombok toevoegen.
Van de kokos 1/2 liter santen persen en aan de kruiden toevoegen.
Aromat, bouillontablet, suiker en asemwater erbij doen en zachtjes laten koken. Opassen dat de santen niet gaat schiften.
De halve eieren even in het mengsel mee laten sudderen.

Asem of tamarinde is doorgaans in de vorm van een ingedikte, taaie maassa te verkrijgen.
Doe 1 eetlepel asem in drie lepels heet water, kneed de asem en zeef het vocht.

I.p.v. zelf kokosmelk van geraspte kokos te maken, kun je ook een blikje kant-en-klare kokosmelk nemen of een blok santen en dit oplossen met heet water.

Reageren is niet mogelijk