Redie ajoen nanga birambie tapo asin (Rode uien en vruchten in azijn) (Surinaams)

Ingrediënten

  • 1 kilo rode uien
  • 3 rode pepers
  • 3 gele pepers
  • 500 gram birambies
  • 10 kruidnagels
  • 8 pimentkorrels
  • 5 laurierblaadjes
  • azijn (huishoudkwaliteit)
  • zout
  • water

Bereiding
De birambies je weglaten als je ze niet kunt krijgen. Ze lijken op augurken van bijzonder klein formaat.
Maak de uien schoon, snijd ze in 2-en en als ze erg groot zijn in 4-en.
Snij van de pepers de steeltjes af.
Maak de birambies schoon door met een mes de beide uiteinden eraf te snijden.
Doe alle bestanddelen in een stopfles.
Neem een deel water en een deel azijn en doe daar zout naar smaak bij. Je hebt vrij veel zout nodig voo je er iets van proeft.
Voeg zoveel vocht toe dat alles in de fles onder staat.
Laat alle kruiden en smaken in de fles goed op elkaar inwerken – ca. 1 dag. Het vocht krijgt dan een mooie rose kleur.

Reageren is niet mogelijk