Komro komro tapoe asing (Komkommer pickles) (Surinaams)

Ingrediënten

  • 2 komkommers
  • 6 pimentkorrels
  • 8 kruidnagels
  • 3 laurierblaadjes
  • azijn
  • 1 verse peper
  • 1 afgestreken eetlepel suiker
  • zout

Bereiding
Was de komkommers wassen. Niet schillen en snijd ze in de lengte in tweeën. Van elke helft plakjes van ongeveer 1 cm dik snijden.
Doe de gesneden komkommer, samen met de pimentkorrels, kruidnagels en laurierblaadjes, in een pan.
Voeg water toe verhit de komkommer tot het kookpunt. Het water mag niet koken.Haal het daarna van het vuur.
Stop de komkommer daarna in een stopfles of in iets anders dat goed af te sluiten is.
Leng de azijn aan met het vocht waarin de komkommer is verhit en doe dit bij de komkommer samen met de in ringen gesneden peper en de andere ingrediënten.
Laat de komkommer minstens een halve dag laten trekken.

Reageren is niet mogelijk