Ingrediënten
- 250 gram patentbloem
- 2 eetlepels maizena
- 2 eetlepels tapiocameel
- 400 cc santen
- 1 ei
- 2 zakjes vanillesuiker
- 75 gram gulah djawa
- kwart theelepel zout
- 1 blik rijpe nangka op siroop
- margarine
Bereiding
Patentbloem en tapiocameel in een beslagkom mengen.
Gula jawa, zout, vanillesuiker en santen opkoken tot palmsuiker is opgelost. Laten afkoelen.
Dan ei er in loskloppen.
Dit mengsel beetje voor beetje in de bloem mengen tot een mooi glad beslagje.
Rijpe nangka laten uitlekken. In kleine blokjes van halve centimeter snijden en in het beslag meemengen.
Verhit wat margarine in een koekenpan op matig vuur.
Schep er een soeplepel vol beslag in. Met een snel ronddraaiende beweging het beslag over de hele pan dun laten uitlopen.
Wanneer de pannenkoek van de bodem los laat, omkeren en even bakken tot gaar.
Twee keer dubbelslaan en warm opdienen.