Surinaamse zuurkool

Ingrediënten

  • 1 pond zuurkool
  • 1 pond speklapjes
  • 1 rookworst
  • uien
  • ketjap
  • 2 tomaten of tomatenpuree
  • peper
  • kerrie
  • paprikapoeder

Bereiding
Speklapjes en rookworst in stukjes snijden en bakken.
De gesneden uien erbij doen, vervolgens de tomaten (of tomatenpuree) en de kruiden.
Net zolang bakken tot de speklapjes goed gaar zijn.
Zuurkool goed afspoelen en met een beetje water opzetten. Half uurtje laten pruttelen. Daarna afgieten en goed laten uitlekken.
Doe alles bij elkaar en voeg flink wat ketjap toe. Goed mengen!
Geheel een half uurtje laten pruttelen, goed laten afkoelen en een nachtje in de koelkast zetten.
Volgende dag opwarmen (eventueel met rijst of aardappels)

Reageren is niet mogelijk