Spaanse rijst

Spaanse-rijst-150x110Ingrediënten

  • 1 envelopje saffraandraadjes
  • 200 gram chorizo (Spaanse knoflookworst) in plakjes van 0,5 cm dik, zonder vel
  • 1 grote ui
  • 2 groene paprika’s
  • 200 gram mager rookspek in blokjes
  • 300 gram rijst
  • zout
  • versgemalen peper
  • 100 gram zwarte olijven

Bereiding
Week de saffraan in een kopje in een scheut water. Halveer de plakjes worst of snijd ze in vieren.
Snipper de ui.
Snijd de schoongemaakte paprika’s in blokjes.
Bak het spek knapperig en laat de worst kort meebakken.
Voeg de ui en de paprika toe en laat bakken tot de ui glazig is.
Schep het mengsel uit de pan.
Laat de rijst in het achtergebleven vet omscheppend bakken tot de korrels rondom glanzen.
Giet er de aangegeven hoeveelheid water bij, roer er de saffraan door en kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
Schep er het mengsel van spek, worst, ui en paprika door en breng verder op smaak met weinig zout en royaal peper.
Laat goed doorwarmen, garneer met de zwarte olijven en serveer meteen.

Tip
Saffraan is vrij kostbaar en kan in dit recept worden vervangen door 1 theelepel kunjit.
Bij dit Spaanse gerecht smaken geroosterde of gegrilde drumsticks erg lekker.

Reageren is niet mogelijk