Partypizza (Italiaans)

Party-pizzaAantal personen: 4
Bereidingstijd: 15 minuten
Voorbereidingstijd: 40 minuten

Ingrediënten

  • 300 gram mix voor pizzadeeg
  • olie
  • 1 blikje artisjokharten
  • 100 gram gerookte magere spekblokjes
  • 250 gram champignons
  • tijm
  • zout
  • versgemalen peper
  • 1 kleine courgette
  • 1 rode paprika
  • 1 teentje knoflook
  • 150 gram knoflookworst, in dikke plakken gesneden
  • 1 kleine aubergine
  • oregano
  • 1,5 dl. pizzasaus, klaar gekocht of zelf gemaakt
  • 100 gram geitenkaas
  • 1 bolletje Mozzarella
  • 50 gram geraspte Goudse kaas
  • 100 gram blauwe kaas (b.v. Gorgonzola)

Bereiding
Verwarm de oven met de bakplaat voor op 220-230 oC.

Maak het pizzadeeg volgens de aanwijzingen op het pak.
Rol het pizzadeeg uit tot een grote driehoek die net op de bakplaat past, leg die op een velletje bakpapier en snijd de randen bij. Verdeel de grote driehoek met de botte kant van een mes in vier gelijke driehoeken door het midden van iedere zijde met elkaar te verbinden.

Maak vier verschillende vullingen.

Snijd de uitgelekte artisjokharten in vieren.
Bak de spekjes in een scheutje olie bijna knapperig en laat de in plakjes gesneden champignons kort meebakken. Breng op smaak met wat peper en tijm.

Snijd de schoongemaakte courgette en paprika in blokjes.
Fruit ze kort in wat hete olie, pers er de knoflook over en breng verder op smaak met wat zout en peper.
Bak de in blokjes gesneden wordt met de blokjes aubergine kort in wat hete olie en breng verder op smaak met wat oregano, zout en peper.

Bestrijk de pizzabodem met de saus en zorg dat de lijnen van de vier driehoeken zichtbaar blijven.

Vul de binnenste (driehoek 1) driehoek met de artisjokharten en kruimel er de geitenkaas over.
Vulde driehoek linksonder (driehoek 2) met de champignons en dek af met de uitgelekte en in plakjes gesneden Mozarella.
Vul de driehoek rechtsonder (driehoek 3) met de courgette en de paprika en bestrooi met de geraspte Goudse kaas.
Vul de bovenste driehoek (driehoek 4) met het worst-auberginemengsel en verkruimel er de blauwe kaas over.

Bak de pizza op de hete bakplaat in ca. 15 minuten goudbruin en serveer meteen.

Reageren is niet mogelijk