Nasi kuning – 1 (gele rijst) (Indonesisch)

Ingredienten

  • 250 gram rijst
  • 1 theelepel kunjit
  • 100 gram geraspte kokos
  • 1 theelepel zout
  • 0,5 bosje daun pandang

Bereiding
Was de rijst, uit laten lekken en in een pan doen.
De kokos en de kunjit en warm water uitknijpen boven een zeef.
Maak zoveel santen (kokosmelk), dat de melk ongeveer een vingerkootje boven de rijst staat.
Zout en daun pandan (heel laten, desnoods in een knoop gelegd) toevoegen en goed roeren.
Breng de rijst aan de kook. Even door laten koken en op zacht vuur zetten tot ze droog is.
Laat de rijst eventueel voor het opdienen nog een kwartiertje opwarmen in een rijststomer.
Daun pandan verwijderen.

I.p.v. geraspte kokos kun je ook kant-en-klare kokosmelk in blik gebruiken, of een stukje santen in heet water oplossen.

Reageren is niet mogelijk