Nasi gurih (Indonesisch)

Ingrediënten

  • 1/2 kg droge rijst
  • 100 gram kippenvlees
  • 2 djeruk purut blaadjes
  • 1 theelepel koriander
  • 1 theelepel zout
  • 1/2 blok santen of 1 blik santen van 165 cc.

Voorbereiding
Was de rijst 2-3 keer met heet water.
Snijd het gare kippenvlees klein.
Djeruk purut blaadjes wassen.

Bereiding
Giet heet water tot aan de hoogte van de rijst, plus nogmaals dezelfde hoogte heet water.
Kippenvlees, blok santen (kokosmelk) en kruiden toevoegen. Op matig vuur koken en af en toe omroeren.
Bij gebruik van blikje santen de hoeveelheid heet water verminderen (evenveel als de hoeveelheid santen in het blik).

Je kan de rijst ook stomen. Serveren zonder de djeruk purut blaadjes.

Reageren is niet mogelijk