Buras (Kleefrijst met rode bonen) (Indonesisch)

Ingrediënten

  • 500 gram kleefrijst
  • 100 gram gedroogde kokos
  • 500 cc heet water
  • 1 stengel sereh
  • 5 blaadjes daon salam
  • halve theelepel ketumbar
  • kwart theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel zout
  • 100 gram kacang merah (rode boontjes)

Voorbereiding
Kleefrijst enkele keren spoelen. In ruim heet water 15 minuten weken en daarna laten uitlekken.
Vele malen hard knijpen tot er kokosmelk uitkomt. Kokos niet verwijderen.
Kacang merah een nacht van te voren in ruim water weken. Drijvend vuil verwijderen en spoelen. Daarna met ruim water gaar koken, maar niet zacht laten worden. In vergiet spoelen tot het water helder is en laten uitlekken.

Bereiding
Kleefrijst, kokosmelk, kokos en kruiden op heel klein vuur droogkoken, af en toe omscheppen.
Vuur uitmaken en de rijst 15 minuten toegedekt laten staan, zodat de kleefrijst verder uitzet.
Meng dan de kacang merah er voorzichtig doorheen.
Maak in een bananenblad of plastic foto 2 rollen van het mengsel.
Plaats de rollen in het kokend water van de stomer en stoom in 1 uur de buras gaar.
Laat de buras afkoelen tot lauw of koud,  en snij het met een natgemaakt mes in gelijke stukken en serveer.

Reageren is niet mogelijk