Ingrediënten
- 1 pak eiermie
- 500 gram tauge
- 100 gram rode paprika
- 5 stuks of meer spaanse pepers/li>
- 150 gram uien
- 10 gram knoflook
- 50 gram prei
- 2 eetlepels selderie
- 3 eetlepels ketjap manis
- 3 theelepels aromat
- kwart theelepel peper
- 1 theelepel trassi (garnalenpasta)
- 5 + 2 eetlepels olie
Voorbereiding
Breng water in een grote pan aan de kook.
Doe de droge mie er in. Na 5 minuten koken mie met twee vorken uit elkaar trekken, zo min mogelijk breken.
Verder koken tot mieslierten gaar zijn.
Laten uitlekken in vergiet en met 2 eetlepels olie besprenkelen.
Tauge met koud water spoelen, groene kaft verwijderen en daarna uit laten lekken.
Paprika en spaanse pepers wassen.
Paprika in de lengte in vieren snijden, zaadlijsten en zaadjes verwijderen en dwars in repen van een halve cm dik snijden.
Spaanse pepers schuin dun snijden, pitjes laten staan, dat maakt het gerecht pittiger.
Uien en knoflook pellen en heel fijn snipperen.
Prei wassen en in de lengte in vieren snijden, daarna in schijfjes van een halve cm.
Selderie wassen en heel fijn hakken.
Bereiding
Verhit 5 eetlepels olie in een diep pan of wok op matig vuur.
Fruit de uien, knoflook, Spaanse pepers en paprika geurig.
Voeg prei en gehakte selderie er aan toe + de rest van de kruiden.
Omroeren en de gare mieslierten en tauge erbij doen.
Voorzichtig omscheppen tot de mie egaal van kleur is.
Even toedekken tot de tauge knappend gaar is.
Heet of warm serveren met gefruite uitjes er over heen gestrooid.