Wendy Gillissen – De Vloek van de Tahiéra

gillissen-wendy-vloek-vd-tahieraUitgever: Aguéri
Waardering: 8,5
Aantal pagina’s: 425
ISBN: 978-90-8570-339-6

Wendy Gillissen (Delft, 1969) is altijd gefascineerd geweest door dromen en de wereld van het bovennatuurlijke. De fascinatie met de wereld van kastelen, elfen en geesten ontstond toen zij vijf jaar oud was en haar ouders haar meenamen naar de oude heuvels van Engeland, Schotland en Wales. Naast het schrijven is zij werkzaam als regressie- en reïncarnatietherapeut.

Een reis door spookachtige bossen, dromen en tijd. Een verhaal over vriendschap en liefde, moed en vertrouwen en vol met magie. Een queeste vol actie en gevaar, maar ook humor. Rom, een halfbloed Tzanatzi en Yldich, een Einache sjamaan reizen, min of meer gedwongen, samen naar het noorden. De reis verloopt niet zonder problemen. Onderweg helpt Yldich Rom zijn traumatische verleden te verwerken. Ze krijgen te maken met de bende van edelman Feyir en met tijdverschuivingen. Zij komen op het spoor van een eeuwenoude vloek. Kunnen ze de dreiging van de Tahiéra aan? Lukt het hun volk van de vernietiging te redden?

Dat is in het kort een samenvatting van het debuutboek ‘De Vloek van de Tahiéra’ van Wendy Gillissen. En wat voor een debuut! Een spannende en goed uitgewerkte plot, geloofwaardige, realistische personages die je goed leert kennen. En met een lekker portie humor. Het is een boek dat je niet weg kunt leggen. Je wilt het in één ruk uitlezen; weten hoe het Rom, Yldich en hun kleine compaan Eald vergaat. Een echte pageturner.

Inmiddels is alweer de 3e druk uitgekomen en is het boek recent vertaald in het Engels. Op dit moment schrijft Wendy aan het vervolg: ‘De Zoektocht naar Tzanáta.’ Dit boek wordt eind 2009 verwacht.

Je steunt met de aankoop van het boek ook nog een goed doel: 1% van de opbrengst gaat naar de Bomenstichting (www.bomenstichting.nl)!

Sophia

Reacties zijn gesloten.