Tanith Lee – Wit als sneeuw, rood als bloed (White as snow, red as blood)

Lee_Tanith_wit_als_sneeuw_rood_als_bloedUitgeverij M
ISBN 90 290 7082 x – Fantasy

Ik heb er lang naar uitgekeken, maar eindelijk is er weer een nieuw boek van Tanith Lee, de Kroonprinses van de Fantasy. En het bleek gelukkig een ‘ouderwetse’ Lee te zijn! Ik had het in één avond uit.
Al lezende kreeg ik steeds meer de indruk dat het sprookje over Sneeuwwitje in vergelijking met de visie van Tanith Lee toch wel een zeer zoetsappig verhaaltje is….

Arpazia wordt als jong meisje door de ongemanierde krijgsheer Draco als buit ontvoerd vanuit een geïsoleerd kasteel. Hij trouwt met haar, maar het huwelijk is slecht. Ontevreden slijt koningin Arpazia haar dagen in het immense kasteel van Draco. Haar hart is kil als een winternacht, maar één passie heeft zij behouden. Die geldt de geheimzinnige jager Klytemno die de oude, vogelvrijverklaarde goden van de grote wouden dient. Intussen groeit hun dochter Coira, met haar ravenzwarte haren en een huid zo wit als sneeuw op. Coira wordt gemeden door haar ouders en vergeten door het hof. Haar leven is uitzichtloos. Maar dan, zodra Coira volwassen is, spreekt de spiegel tot Arpazia en begint voor Coira een totaal ander leven. Ergo, er vloeit bloed en…. Het woud eist naar op.
Want zo ging dat in die tijd…

Sophia

Reacties zijn gesloten.