Sophia Drenth – Bloedrood morgenzwart

Drenth-Sophia-BloedroodMorgenzwartUitgever: Babel SF
Waardering: 8
Aantal pagina’s: 190
ISBN: 90-73730-52-X

“Elf prachtige Fantasy- en griezelverhalen van één van Nederlands meest fijnzinnige fantastische schrijvers. Van bezoedelend rode bloedwraak en de okers van decadente kunst tot de duisternis van de ongeborene.” Aldus een deel van de covertekst van Bloedrood morgenzwart.
Deze tekst dekt de lading van de bundel bijzonder goed. Sophia Drenth schreef vijf spiksplinternieuwe verhalen voor deze bundel. De overige zes werden eerder gepubliceerd. Drie verhalen verschenen in SF Terra: De magere man komt (SF Terra 152/153 – 1999), Proefvlucht (SF Terra 154/155 – 1999) en As en Parels (SF Terra 161/162 – 2000).

De verhalen en personages zijn dusdanig goed uitgewerkt dat het verhaal je compleet opslokt. De verhalen zijn mysterieus, griezelig, soms decadent en integrerend. Ze laten je de uitersten zien van de menselijke persoonlijkheid en gedrag. Bijvoorbeeld in het verhaal Laatste maaltijd waarin de vrienden en kunstminnaars Boular en Gringavar beiden de hand willen leggen op het onbekende meesterwerk van meester Ludovar: Al met al juweeltjes van verhalen.

Sophia Drenth woont en schrijft in hartje Amsterdam, omringd door talloze heiligenbeelden. Ze is redactiemedewerker van Holland SF en haar verhalen zijn o.a gepubliceerd in Holland SF, Terra SF, Textes du siècle en Zwarte Kunsten. Ze werkt op dit moment aan een boek over de mirakels begaafde parfumbereider Don Laco.

Sophia

Reacties zijn gesloten.