Robin Hobb De Kronieken van de Wilde Regenlanden –1: Drakenhoeder

hobb-robin-drakenhoederUitgever: Luitingh Fantasy
Waardering: 8.5
Aantal pagina’s: 480
ISBN: 978 90 245 2876 9

Robin Hobb keert terug naar de Wilde Regenlanden (De Levende Schepen en De Thuiskomst). Het is de draak Tintaglia gelukt om een groot aantal zeeslangen over te halen om te transformeren tot draak. Na een zware reis is hun aantal fors gereduceerd, veel slangen hebben het niet gehaald. De nieuwe draken blijken niet langer machtige wezens.

Ondanks de zorgen van Tintaglia en de Wilde Regenlanders komen ze te vroeg uit, kunnen niet vliegen en missen de intelligentie en het scherpe instinct van hun ras. Omdat ze in toenemende mate agressief gedrag vertonen besluit de Hoge Raad de draken te verplaatsen naar jachtgronden verder stroomopwaarts. Er ligt een vloek op de Wilde Regenlanden: mensen worden fysiek getekend en vormen een last en worden achtergesteld. De Hoge Raad wil niet alleen af van de draken, getekenden kunnen zich daarom aanmelden als drakenhoeders.

Beijerstad is sinds de oorlog met Chalced teruggevallen van belangrijke koopmansstad tot een stad vol smeulende as en stinkende ruines. Alise, dochter van een verarmde koopmansfamilie is gefascineerd door de draken van de Wilde Regenlanden. Na haar huwelijk met de rijke Hest Finbok weet ze haar droom te realiseren: een reis naar de Wilde Regenlanden om de draken te bestuderen. Daar aangekomen blijkt dat er weinig tijd is om de draken te bestuderen. Ze besluit om met de drakenhoeders mee te gaan naar de nieuwe jachtgronden en stapt, samen met haar begeleider Secric, aan boord van de Tarman van kapitein Leftrin.

Robin Hobb is als geen ander in staat je eigen wereld te vergeten en je te verplaatsen naar de wereld van de draken en de bewoners van Beijerstad en de Wilde Regenlanden. Ze weet je aandacht van de eerste tot de laatste bladzijde vast te houden met een spannend verhaal dat zeker naar meer smaakt!

Sophia

Reacties zijn gesloten.