Markus Heitz – De Donkere Tijd -4: Het oog van Tzulan

heitz-markus-donkeretijd-4Uitgever: Luitingh Fantasy
Waardering: 8
Aantal pagina’s: 415
ISBN: 978 90 245 2817 9

Het oog van Tzulan is inmiddels alweer het vierde deel van De Donkere Tijd. Lees voor een korte terugblik van deze reeks de recensie van deel 3: Het Teken van de Duistere God in SF Terra 215/216. In tegenstelling tot sommige andere fantasyreeksen, zoals bijvoorbeeld De Wetten van de Magie van Terry Brooks, is er in De Donkere Tijd nog geen boek van ‘mindere’ kwaliteit verschenen. Alle delen zijn van dezelfde hoge kwaliteit. Ook in dit deel weet Markus Heitz weer op een spannende manier het klassieke thema van liefde en bedrog, macht en onmacht en de strijd tegen goed en kwaad neer te zetten.

Na de slachting van Telmaran is iedereen in Ulldart ervan overtuigd dat de profetie die voorspelt dat de Donkere Tijd zal terugkeren, waarheid wordt. Lodrik staat nog steeds onder invloed van een demonische kracht en zijn bondgenoten van weleer zuchten in de kerkers van Tarpol. Dan verschijnt er onverwacht een jongeman op het toneel, Lorin, de zoon van Lodrik, die voorbestemd lijkt de machten van de Donkere Tijd een halt toe te roepen. Maar zal zijn bemoeienis wel op tijd komen? Dit deel speelt zich af in de periode 443 tot 457 na S. (na Sinured).

Nog twee delen te gaan en dan weten we of de voorspelling van de terugkeer van de Donktere Tijd uitkomt en of Lodrik daar de veroorzaker van is. We hoeven gelukkig niet al te lang op het volgende deel te wachten. Deel 5 van deze reeks, De Magie van de Macht, wordt nog in 2009 uitgebracht. Het zesde en laatste deel, De Bronnen van het Kwaad, in 2010. Voor de liefhebber van de op dit moment meest populaire Europese fantasyschrijver nog meer goed nieuws: in 2009 wordt Drakenvuur verwacht en in 2010 Bloedportaal.

Sophia

Reacties zijn gesloten.