Margaret Weis & Tracy Hickman – De Oorlog der Zielen -1: Draken van een gevallen zon (Dragons of a fallen sun)

weis-hickman-draken-van-een-gevallen-zonUitgeverij: Luitingh-Sijthoff
Uitvoering: paperback – Aantal blz.: 527
ISBN 90-245-3998 6

Na series als ‘De Poort des Doods’, ‘DoodsZwaard’ en de trilogie ‘Roos van de Profeet’, nu het eerste deel ‘Draken van een gevallen zon’ van de nieuwe serie ‘De Oorlog der Zielen’. Deze serie is onderdeel van de Dragonlance-groep. Dragonlance werd in 1983 door Tracy Hickman ontworpen als wereld voor een groots nieuw spel. Spoedig daarna ontstonden, in samenwerking met Margaret Weis, vele games en fantasyromans die miljoenen mensen in de ban houden. Deel 2 van deze serie: ‘Draken van een verloren steen’ is in mei uitgebracht.

Na de Oorlog van de Chaos zijn er 40 jaar verstreken. Op het continent Ansalon hebben wrede, machtige draken het volk van Krynn onderworpen. De goden hebben hun verlaten. Er steekt een magische orkaan op boven Ansalom. Tijdens de chaos van de orkaan maken we kennis met Mina, een jonge vreemdelinge die de waarheid weet over de toekomst van de Krynns, een toekomst die wordt bepaald door een geheim uit het verleden….

Hoewel ik de meeste boeken van dit duo heb ‘verslonden’, kostte het me enige moeite om ‘in’ dit boek te komen. Pas na ca. 200 bladzijden begon ik het echt te waarderen. Het verhaal is prima geschreven: goed uitgewerkte karakters, spannende plotlijn en toch wel vlot geschreven. Niet echt een verrassend boek, maar gewoon ‘een ouderwetse Weis en Hickman’!

Sophia

Reacties zijn gesloten.