Maggie Furey – Het Schaduwverbond -3: Het oog van de Eeuwigheid

Furey-Maggie-OogvandeeeuwigheidUitgever: M
Waardering: 8
Aantal pagina’s: 496
ISBN: 90 225 3735
8

De Engelse schrijfster Maggie Furey behoort na de voltooiing van haar vierdelige debuutcyclus De Kronieken van Aurian in Nederland tot één van de gevestigde fantasyschrijvers en wordt gezien als één van de grote Engelse fantasytalenten van dit moment. Furey’s werk wordt gekenmerkt door een snel tempo van goed doordachte plots en realistische karakters. Ze combineert de heftigheid van Tanith Lee, de gedrevenheid van Bridget Wood en het kleurrijke van Jack Vance.

De boeken van Het Schaduwverbond spelen zich af op de wereld Myrial waar de verschillende landen worden omgeven door een wereldomvattend ondoordringbaar magisch scherm (de Weermuren). Alleen de leden van Het Schaduwverbond, de Kennisbewaarders, kunnen vrij door deze muren reizen. De Kennisbewaarders zijn een afspiegeling van de meeste rassen die Myrial bevolken: mensen, elfen, centaurs, draken, zeeotters en vormveranderaars.
Na een Eonenlange periode van bescherming beginnen de Weermuren plotseling in snel tempo te verzwakken. In de stad Tiarod heeft dit tot gevolg dat niet alleen het klimaat drastisch verandert, maar ook dat de stadsbewoners voor een groot deel worden afgeslacht door de wrede Ak’zahar. De overgebleven inwoners trekken zich terug in het heiligdom van de verdreven Hierarch. Veldan, de vuurdraak Kaz , Eloin en de windelf Thirishri reizen in opdracht van Cergon, de leider van Het Schaduwverbond naar Tiarod om uit te vinden wat de oorzaak van het verzwakken van de Weermuren is. In de grotten onder de stad bevindt zich misschien een remedie. Maar ondertussen zijn de Kennisbewaarders onderling verwikkeld geraakt in een machtsstrijd….

Met Het oog van de Eeuwigheid heeft Furey opnieuw een schitterende fantasysaga (met een klein vleugje sciencefiction op het eind) afgerond. Deze saga houdt je drie delen lang in zijn greep en leidt in Het oog van de Eeuwigheid tot een onverwachte climax!

Sophia

Reacties zijn gesloten.