Laurell K. Hamilton – Een kus van het Duister ( A kiss of Darkness)

Hamilton-Laurell-K-een-kus-van-het-duisterUitgeverij: Meulenhoff
Aantal blz.: 448 –
ISBN 90-290-6928 7 / CIP / NUGI 335

De tekst op de kaft van het boek dekt niet echt de lading. In eerste instantie dacht ik een puur fantasyboek in mijn handen te hebben, maar dat was het toch niet echt. Een kus van het Duister valt meer onder de noemer Dark Fantasy. Er komen fantastische- (elfen, kobolds, Sidhe, Fey) en wat horrorelementen in voor, gemixt met een behoorlijke portie seks zonder platvloers te worden. Laurell K. Hamilton blijkt over een levendige fantasie te beschikken.

Het boek (of beter gezegd de serie, want dit is het eerst deel van wederom een nieuwe serie) beschrijft het leven van Merry Gentry, ook bekend als Prinses Meredith, lid van het Onheilige Hof.
Merry is na een aantal aanslagen op haar leven van dit Hof weggevlucht en ondergedoken in de mensenwereld. Hier probeert zij de kost te verdienen als detective in bovennatuurlijke. Haar echte naam kan zij hier niet gebruiken omdat de nachtwind deze (en tegelijkertijd haar verblijfplaats) door zou fluisteren aan haar tante, de Koningin van Lucht en Duisternis. Maar haar familie komt haar toch op het spoor en Merry keert terug naar het Onheilige Hof, waar haar een verrassing wacht…..

Al met al een goed boek, dat vlot wegleest. Spannend en intrigerend, met onverwachte wendingen.

Laurell K. Hamilton’s negendelige debuutreeks, een dark-fantasy mysterie met in de hoofdrol Anita Blake, vampierjager, bracht haar direct faam. Zijn schreef ook enkele Star Trek romans en verhalen gebaseerd op de fantasywereld Ravenloft (van de makers van Dungeons and Dragons) en wat korte verhalen.

Sophia

Reacties zijn gesloten.