Katherine Kerr – Drakenmagier -5: Steengeest

kerr-katherine-steengeestUitgeverij: Luitingh Fantasy
Waardering: 8
Aantal pagina’s: 447
ISBN: 978-9024522866

Ooit stelde Katherine Kerr dat de reeks te vergelijken is met een Keltisch kantwerk door de manier waarop heden en verleden door elkaar lopen. Lussen die los van elkaar lijken te staan maar die, wanneer je er goed naar kijkt, een onafgebroken draad vormen. Dit 5e deel van de 6-delige Drakenmagiërserie, en voorlaatste deel van de Deverry-reeks, speelt zich af in twee tijdframes: de jaren 983 en 1159.

In 984 onderzoekt Nevyn een geheimzinnige piramidevormige zwarte steen, een steen vol dweomer. De steen is afkomstig van de voorvaderen van de Westlanders, de Ouden. Met hun verdwijning zijn veel geheimen verloren gegaan. Loddlaen wordt sterk aangetrokken door de steen, hij ziet, in tegenstelling tot anderen, een persoon in de steen. In 1159 is de strijd tegen het Paardenvolk en volgelingen van de godin Alshandra nog niet beslecht. Dwergen, mensen en Westlanders hebben zich verenigt om Zakh Gral te vernietigen, een vesting van de Paardenvolkers en aanhangers van de godin Alshandra. Zij krijgen hulp van twee draken: Arzosah en Rori, die nog steeds in zijn drakengedaante ronddoolt. In Zahk Gral wordt een tweede piramidesteen gevonden. Laz Moj de leider van een groepje Gel da’Thae, steelt de steen van Salamander.

Gelukkig staat ook in dit boek een overzicht van de diverse reïncarnaties en tijdlijnen. Handig wanneer je even de draad kwijt bent wie wanneer ook al weer wie was. Niet ieder is even gelukkig met de schrijfwijze van Kerr, vinden het verwarrend en haken daardoor af. Zonde, want Deverry is een bijzondere reeks van Keltische fantasy, geschreven door een auteur met een schrijfstijl waar je misschien even aan moet moeten, maar die je van begin tot eind in haar greep houdt. Een reeks die bol staat van magie en avontuur. Op naar het laatste deel van deze reeks!

Sophia

Reacties zijn gesloten.