Jan Siegel – De Kinderen van Prospero -2: Drakendwinger (The Dragon-Charmer)

Siegel_Jan_Drakendwinger_Kinderen_van_prospero2Uitgeverij: Luiting-Sijthoff
Uitvoering: paperback
Aantal blz.: 319
ISBN 90-245 3455 0 NUGI 335

Drakendwinger is het 2e deel van de door Jan Siegel geschreven serie Kinderen van Prospero. Deel 1 is door Henri Kunne in SF Vortex 163 gerecenseerd.

Het verhaalt vervolgt met de terugkeer van Fernanda (Fern) naar het mysterieuze landhuis in de moeren van Yorkshire. Haar broer Will verblijft er graag, maar Fern vlucht al jaren in haar werk in Londen, ver uit de buurt van het huis en ver van alles wat maar naar magie zweemt. Haar terugkeer heeft щщn reden: haar a.s. echtgenoot Marcus wil persщ de bruiloft in het landhuis houden.

Tijdens Fern’s verblijf gebeuren er vreemde dingen: de tv op de kamer van haar beste vriendin Gaynor vertoont vreemde beelden, er meldt zich een nieuwe huiskobold, Bradachin, de vroegere huisgeest van Glen Cracken. Fern blijft alle verschijningen en voortekenen negeren en richt zich compleet op haar komende huwelijk.
Maar het noodlot slaat toe: Vlak voor haar huwelijk raakt Fern plotseling in een coma. Geen gewone coma: Fern’s geest is uit haar lichaam verdwenen, ontvoerd door Morgus de Heksenkoningin. Morgus woont in een hol van boomwortels onder De Boom, in een plaats Tijd niet bestaat. Zij is van plan Fern en haar magische krachten voor haar eigen gewin te gebruiken. Zij heeft niet in de gaten dat ze Fern niet volledig onder controle heeft en Fern werkt stukje bij beetje aan haar terugkeer naar de echte wereld.
Ondertussen zijn Will en Gaynor in de echte wereld op onderzoek uitgegaan om Fern zo snel mogelijk terug te brengen. Hierbij komen ze in contact met Dr. Jerrold Laye. Dr. Laye blijkt niet helemaal te zijn wie hij zegt te zijn.

Net als in boek 1 is ook boek 2 opgesplitst in 2 delen (het Heksendom en het Drakendom) en viel het eerste deel een beetje tegen. Het kwam ietwat traag op gang. Maar dat veranderde snel! Het boek krijgt je echt te pakken en je wilt zo snel mogelijk weten hoe het nu precies zit met die Dr. Laye, of er echt een draken bestaan, of Fern’s geest in staat is terug te keren in haar lichaam….

Al met al een prima boek.

Sophia

Reacties zijn gesloten.