James Clemens – Verboden en Verbannen -4: Het Boek der Poorten

clemens-james-BoekderPoortenUitgever: Luitingh-Sijthoff
ISBN: 90-245-4806-9

Nadat Het Kwaad uit Aloa Glen is verdreven en het eeuwenoude geheim van het Bloedboek is ontketend, doemt het volgende gevaar alweer op: vier levensbedreigende Weerpoorten. De poorten vernietigen het land en slokken magische elementalen op. Zij moeten vernietigd worden. Tegelijkertijd moet Elena haar belofte aan Cho inlossen: het bevrijden van Cho’s broer Chi.

Ondertussen ontvangt de sjamaan van de Zo’ol een noodkreet van de vermiste Mycelle, Kral, Mogweed en Faradale. Zij blijken nog in leven en in gezelschap van Tyrus, leider van de piraten van Port Rawl en kroonprins van kasteel Mryl en de niphai Neelahn. Tijdens hun poging het kasteel aan de Noordmuur te bevrijden van de Duistere Heer zijn zij door zijn dwergenleger gevangen genomen.

De tijd dringt… Windschepen van de elfennatie zeilen met aan boord de vrienden en bondgenoten van Elena uit over het land. Meric naar de koude Noordmuur, haar broer Joach naar de ruïnestad Tulor aan de Zuidmuur in de zinderende woestijn. Elena, Erril, Tolchuk reizen af naar de Gul-Gotha in het oosten. Zullen de oude profetieën uitkomen en de Weerpoorten worden vernietigd?

In mijn recensie over Het Boek van Wraak – deel 3 van de 5-delige serie Verboden en Verbannen – schreef ik dat de serie wel erg veel helden kende en je jezelf afvroeg of er nog wel wezens zonder magische krachten rondliepen. Dat is niet veranderd, het worden er zelfs nog meer. Maar gelukkig doet dit niets af aan het verhaal. Het is weer spannend en vlot geschreven.
James Clemens dendert ook in dit boek wederom met een sneltreinvaart door het verhaal heen en het leest daardoor nog steeds als een trein. Een pageturner! Laat het laatste (5e) deel maar snel verschijnen.

Sophia

Reacties zijn gesloten.