James Clemens – Verboden en Verbannen -3: Het Boek van Wraak

Clemens-James-HetBoekvanWraakUitgever: Luitingh-Sijthoff
ISBN: 90-245-4793-8

Alweer het 3e boek van de 5-delige serie Verboden & Verbannen. De queeste van Elena en haar metgezellen gaat verder. Ze bereiken uiteindelijk Aloa Glen. Daar moet zij een amulet opsporen om de Duistere Heer te verslaan. Zoals het een goede fantasy serie betaamd, gaat dit niet via de meest gemakkelijke weg.
Het Boek van Wraak is vlot en spannend geschreven. Het is een boek dat bol staat van diverse soorten magie. De magie is niet onbeperkt beschikbaar en kent gelukkig geen onzinnige spreuken. Je moet de verbruikte energie regelmatig opladen met een natuurkracht (maanlicht b.v.). Oplaadbare magie eigenlijk.

Wel komen er steeds meer soorten magie. De magie wordt sterker naarmate de tegenstanders sterker worden. Hierdoor lijken sommige tegenstanders, die de helden eerder amper overleefden, nu plotseling wel erg zwakke broeders.

Over helden gesproken: de serie kent er behoorlijk wat. Het verhaal is daardoor niet al te diepzinnig en lijkt het soms niet ‘echt’. Gelukkig zijn de meeste karakters heel goed uitgewerkt. Ze zijn niet alleen maar goed of alleen maar slecht. Maar je vraagt jezelf soms wel af of er in deze wereld eigenlijk nog wel wezens zonder magische krachten rondlopen.

De verhaallijn is spannend en goed opgebouwd. Er zijn twee hoofdlijnen: de reizen van Elena en haar metgezellen en de avonturen van Kast/Ragnark en Sywen en hun volkeren de Drerendi en de Merai. Allemaal zijn ze op weg naar Aloa Glen.

James Clemens dendert in dit boek met een sneltreinvaart door het verhaal heen en het boek leest daardoor echt als een trein. Dat belooft nog iets voor de laatste 2 delen.

Sophia

Reacties zijn gesloten.