Guy Gavriel Kay – Een lofzang voor Arbonne (A song for Arbonne)

Kay_Guy_Gavriel_Lofzang_voor_ArbonneUitgeverij: Meulenhoff
Aantal blz.: 490
ISBN 90-290-7108 7

Ondanks dat er in de colofon 1e druk staat vermeldt is “Een lofzang voor Arbonne” is, net als “Tigana”, geen nieuw boek. In 1991 verscheen het al bij De Boekerij.
Maar voor mij was het dat wel. Was ik niet zo gecharmeerd van het boek “Tigana”, Een lofzang voor Arbonne viel bij mij stukken beter in de smaak. Geen moeite gehad om het snel uit te lezen. Het boek is bij BoekNet.nl (net als In de ban van de ring) te vinden onder de rubriek Science Fiction, maar is in feite een fantasyboek. Echt heel veel opvallende magie komt er niet aan te pas. De aanwezige magie is meer subtiel.

Het boek vertelt de belevenissen van de inwoners van het staatje Arbonne. Arbonne is een zonnig en muziekminnend staatje, waar troubadours en minstrelen en de hoofse liefde een belangrijke rol spelen en dat bevreesd is voor een invasie door de strijdlustige bewoners uit de buurstaten Gorhaut en Valensa.
Twee belangrijke inwoners van Gorhaut besluiten hun toevlucht te nemen tot Arbonne. Щщn van hen is Blaise van Gorhaut, zoon van щщn van de belangrijkste inwoners van Gorhaut. Hij treedt in dienst bij Bertrain de Talair.

Het verhaal is goed opgebouwd, de spanning blijft erin van begin tot eind. De intriges zijn goed opgezet en maken dat je wilt blijven doorlezen om uit te vinden hoe het eindigt.
Een goed boek!

Sophia

Reacties zijn gesloten.