Douglas Adams – Het restaurant aan het eind van het heelal

adams-douglas-restaurant-aan-het-eind-van-het-heelalLuitingh – ISBN: 90-245-5211-7

De te jong overleden auteur Douglas Noel Adams (1952-2001) schiep alle tegenstrijdige versies van Het Transgalactisch Liftershandboek : hoorspelen, boeken, een tv-serie, computergame, toneelstukken, strip, een badhanddoek (25 mei is door de fans uitgeroepen tot ‘Towelday’!) en dit jaar zelfs een bioscoopfilm.

Dit boek is het 2e deel van een trilogie in 5 delen en het directe vervolg op Het Transgalactisch Liftershandboek . De boeken zijn een vrije bewerking van afleveringen van het BBC-radioprogramma Het Transgalactisch Liftershandboek . Deze afleveringen werden voor het eerst uitgezonden in april en december 1978 en januari 1980.

De titel geeft al aan dat dit geen gewone sciencefictionserie is: een trilogie in vijf delen. De boeken zijn doorspect met die typisch Engelse droge humor en hebben ook een portie maatschappijkritiek. Ook neemt het de Engelse traditie van het genot van een kopje thee op de hak. Een voorbeeld hiervan is Arthur Dent, die een computercrisis weet te veroorzaken door de Nutri-Matic drankenautomaat duidelijk te maken wat een goed kopje thee nu precies is.

Hoofdpersoon in dit deel is Zaphod Beeblebrox, aan boord van het door hem gestolen ruimteschip Het Gulden Hart. Dit schip is uitgerust met een onwaarschijnlijkheidsaandrijving, die het tot het krachtigste en onvoorspelbaarste schip maakt dat er bestaat. Ze willen even snel een hapje gaan eten in het Restaurant aan het Eind van het Heelal. De Vogoniërs zorgen echter dat dit niet geheel vlekkeloos verloopt. Zaphod roept de hulp in van zijn overgrootvader.

Hou je van de droge Engelse humor? Dan is deze trilogie in vijf delen een must! Kijk niet gek op wanneer je huisgenoten je voor gek verklaren omdat je tijdens het lezen van deze serie ligt te schuddenbuiken van het lachen!

Sophia

Reacties zijn gesloten.