Diana Gabaldon – Het dubbelleven van Lord John

Gabaldon-Diana-LordJohnUitgever: M
Waardering: 8
Aantal pagina’s: 256
ISBN: 90 225 3934 2

Geen echt fantasyboek dit keer van Diana Gabaldon, de auteur van de populaire Reizigers-cyclus, maar een zeer verslavend verhaal over het wel en wee van één van de populaire personages uit deze cyclus, Lord John Grey.

Lord John is een edelman en majoor in het Britse leger. Het verhaal speelt zich af in het Londen van 1757. Lord John is door de Engelse Kroon benoemd tot leider van een onderzoek naar de brute moord op een soldaat. Deze soldaat wordt er van verdacht een spion te zijn geweest. Samen met o.a. Joseph Trevalyn, de verloofde van zijn nicht, probeert hij de moord op te lossen. Dit leidt tot verrassende intriges en onverwachte ontwikkelingen. Daarnaast heeft Lord John nog een ander probleem dat hem aardig in zijn onderzoek hindert. Hij heeft ontdekt dat Trevalyan een nogal gevoelig medisch probleempje heeft dat de goede naam van zijn familie kan ruïneren. Hij probeert dan ook het huwelijk tussen zijn nicht en Trevalyan te voorkomen zonder dat de upperclass van de hele stad in rep en roer komt.

Diana Gabaldon heeft een fantastisch historische mysterie geschreven. Een zeer verslavend, verhaal met goed uitgewerkte personages in een schitterende historische zetting. De meest personages zijn verzonnen of op fictieve wijze gebruikt, maar een aantal, zoals Robert Clive, William Pit, de Nawab van Bengalene en Sir John Fielding, zijn bestaande historische figuren. Diana Gabaldon geeft ons in dit verhaal inzicht in de wijze van leven in het Engeland van de 18e eeuw, zowel van de upperclass als van het ‘gewone’ volk.

Het is een boek dat je in één keer uitleest en in mijn ogen kent het slechts één minpunt: het is véél te dun!

Sophia

Reacties zijn gesloten.