David & Leigh Eddings – De Dromers -2: De Gekoesterde

Eddings-David-DeGekoesterdeUitgeverij M
ISBN: 90-225-4150-9

David & Leigh Eddings hebben inmiddels een aardig aantal fantasyromans op hun naam staan. De Kronieken van Belgarion, De Mallorea, de boeken over Belgareth en Polgara de tovenaars uit voornoemde series. Het Ellenium, De Tamili, De Kronieken van de Eerste IJstijd. En nu dan alweer boek twee van de serie De Dromers: De Gekoesterde.

De vier Oude Goden. Dahlaine, zijn broer Veltan en zusters Zelana en Aracacia heersen over het grootste deel van het land van Dhrall. Behalve over het centrale deel van het land. Daar heerst Dat-wat-Vlagh-heet, een monsterlijke duistere macht. Zijn strijdmacht bestaat uit monsterlijke, giftige insectoïden, ontstaan door experimenten. Probeerde Vlagh in boek één het land van Zelana te veroveren, in boek twee heeft hij het domein van Veltan op het oog. Dit domein bestaat voornamelijk uit landerijen en wordt bevolkt door vreedzame boeren en dorpelingen. Wanneer blijkt dat Vlagh dit domein probeert in te nemen is het feit dat de vijand insecten zijn, voldoende om de vreemdzame boeren aan de strijd te laten deelnemen. Onder leiding van het Kesolo veranderen zij in korte tijd in felle strijders. De hulp van Narasan, Kromsnavel, Langboog en Roodboog en hun companen wordt weer ingeroepen. Maar de insectoïden blijken niet de enige vijand die het voorzien heeft op het domein. Een groot leger van Trogietse kerk trekt ook richting het domein. Zij zijn in de ban van goud. Onder leiding van de door en door corrupte Jalkan en de kerkleider Adnari Estarg rukken zij op naar de rand van het domein van Vlagh.

Het echtpaar Eddings heeft wederom een spannend verhaal geschreven, goed voor een fiks aantal uurtjes ontspannen lezen op de bank. Met goed uitgewerkte personages en een spannende, maar ook humorvolle plotlijn.

Sophia

Reacties zijn gesloten.