Chris Bunch Dragonmaster – book one : Storm of Winds

Bunch_Dragonmaster_book1Uitgeverij: Orbit Fantasy
Uitvoering: paperback
Aantal blz.: 409
ISBN 1 84149 104 7

Storm of Winds, het eerste boek van de Dragonmaster serie van Chris Bunch is voor mij het eerste boek dat ik van deze schrijver in handen kreeg. Het is echter niet het eerste boek wat hij schreef. Een eerdere serie van zijn hand is o.a. de ‘Demon King’ trilogie. Ook schreef hij samen met Allan Cole een aantal boeken.

Dragonmaster is een boek wat ik het best kan omschrijven als een militaire fantasy. Het beschrijft de belevenissen van een opgroeiende jongeman die gefascineerd is door draken. Na een probleempje in zijn dorp trekt hij de wijde wereld in. Tijdens zijn omzwervingen breekt er een oorlog uit waarin draken een hoofdrol spelen. Hij wordt geronseld voor het leger en werkt zich op tot dragonmaster.

Het is een vlot geschreven boek, maar ik vindt het niet echt superspannend, beetje saai zelfs. Je moet denk ik van militaire fantasy houden om dit boek echt te waarderen. Maar het niveau van een John Marco of een Steven Erikson haalt Chris Bunch in mijn ogen absoluut niet! Persoonlijk vindt ik hem een middelmatige auteur. Het kon me allemaal niet echt boeien.

Sophia

Reacties zijn gesloten.