Carol Berg The Rai-Kirah, part 1 Transformation (2000)

Berg_Carol_TransformationOrbit – 2001 – ISBN 1 84149 044 X
Fantasy

Transformation is het debuutboek van Carol Berg, een Amerikaanse schrijfster.
Dit fantasyboek (met wat horrorachtige elementen) vertelt het verhaal van Prins Aleksander, de kroonprins van het Derzi-rijk en Seyonne, een voormalig inwoner van het land Ezzaria.
Ezzaria is door het Derzi-rijk overgenomen en de meeste van haar inwoners zijn tot slaaf van de Derzi gemaakt. Zo ook Seyonne. In zijn geval gebeurde dat zo’n 16 jaar geleden. Nadat zijn laatste eigenaar is overleden wordt hij op de slavenmarkt door Prins Aleksander gekocht. Langzaam verandert de verhouding slaaf/meester in een van respect en voorzichtige vriendschap. Vooral nadat de Khelid, een volk dat in staat is de geest van andere over te nemen, proberen invloed te verkrijgen in het paleis van de prins. Seyonne blijkt de enige die in staat is de prins tegen deze kwaadaardige wezens te beschermen….

Het was alweer een paar jaar geleden dat ik voor het laatst een Engelstalig boek heb gelezen. Ondanks dat ik de engelse taal zeer regelmatig gebruik, kostte het wat moeite om er weer in te komen. De fantastische terminologie is toch heel wat anders dan die van drinkwater! In het begin greep ik daarom regelmatig naar een woordenboek. Maar dat was snel over. Het boek kreeg me totaal in zijn greep en binnen twee dagen had ik het ‘verslonden’.
De auteur zet je regelmatig op het verkeerde been en is in staat om je in het ongewisse te laten of een personage vriend of vijand is.
Ook is ze in staat om de wereld waarin het verhaal zich afspeelt met weinig woorden in je fantasie vorm te laten krijgen tot iets werkelijks. Iets wat ik persoonlijk altijd heel knap vindt van een auteur.
Naar mijn mening een prima debuut: spannend, intrigerend en vlot geschreven. Ik zit al uit te kijken naar het volgende deel: Revelation.

Sophia

Reacties zijn gesloten.