C.S. Friedman – Magisters -2: Gramschap

friedman-magisters-2Uitgeverij: Luitingh Fantasy
Waardering: 8.5
Aantal pagina’s: 448
ISBN: 978 90 245 5627 4

Eigenlijk zou ik mijn recensie over het eerste deel van deze Magistertrilogie, Het Zielenvuur, onverkort kunnen herhalen. Met dit tweede deel, De Gramschap, is C.S. Friedman er weer in geslaagd een boek van hoog niveau te schrijven. Ook in dit deel is, naast de alom aanwezige magie haar favoriete thema, het voortdurend veranderende wezen van goed en kwaad, weer aanwezig.

Vermomd als heks om haar identiteit te verhullen, vlucht de enige vrouwelijke magister Kamala na de moord op een andere magister naar de Gramschap. Een plek waar magisters niet graag naar toe gaan, waar magie nutteloos en zelfs levensgevaarlijk is. Een plek waar mens en dier niet kunnen leven en die zelfs de in de ijsvelden van het hoge noorden gevangen Zieleneters mijden. Maar Kamala wil weten hoe de Zieleneters in een ver verleden werden overwonnen, het oplossen van het mysterie van de Gramschap is haar enige kans op het ontlopen van de doodstraf. De Zieleneters waren er toen per slot van rekening bijna in geslaagd de complete mensheid uit te roeien! Ze transformeert in een vogel en volgt Rhys en zijn metgezel op een inspectiereis naar het gebied van de Alkali, waar al tijden niets meer van is vernomen. Rhys en zijn metgezel worden gevangen genomen. Dankzij Kamala weet hij te ontkomen. Samen ontdekken ze dat een van de zuilen die de Zieleneters gevangen moeten houden, onherstelbaar beschadigd is. Intussen is de voorspelling uitgekomen dat de zieleneters ooit terug zullen keren… De Lyr van het huis Kierdwyn

C.S. Friedman’s bijzondere kijk op magie vol met morele dilemma’s en keuzes tussen goed en kwaad en vlotte schrijf- en vertelstijl, maakt ook dit boek weer tot een pageturner dat je in één ruk uit wilt lezen.

Sophia

Reacties zijn gesloten.