Cockrell, Amanda (Amerika 1948)

Amanda Cockrell werd in 1948 in Amerika geboren en groeide op in Ojai, California.
Ze studeerde Engels en creatief schrijven aan Hollins University. Aan deze universiteit is ze nog steeds verbonden als eindredacteur van het ‘literary journal’ van de universiteit, The Hollins Critic, en als directeur ‘graduate program in children’s literature’. Ze geeft les in schrijven en literatuur voor kinderen.

Ze schreef een tiental boeken, waarvan de Hertendans trilogie in Nederland werd uitgebracht.

Amanda Cockrell woont met haar man, honden en katten in Roanoke, Virginia.

http://www.amandacockrell.com
Amanda Cockrell op Facebook

 

 

De Hertendans – 1 – Dochter van de hemel
The Deer Dancers – Daughter of the Sky, 1995

De Boekerij
Fantasy

Haar naam is Hertenschaduw en ze leidt de jacht. Ze is jong, trots, sterk en gezegend met een magisch talent dat ze bij haar geboorte heeft meegekregen. Het Geelgrasvolk draagt haar op handen – totdat een vijandelijke stam hun eeuwenoude levenswijze bedreigt en het geloof in haar macht ondermijnt.

De goden zijn Hertenschaduw goed gezind: ze sturen haar een knappe, geheimzinnige jongeling die vreemde, nieuwe ideeen en geheiligde zaden meebrengt. Hoewel er dodelijk gevaar dreigt, weet Hertenschaduw dat ze wetten en tradities moet trotseren om deze man te aanvaarden. Want hij is haar toekomst, haar uitverkoren metgezel in een mystieke dans van liefde en lotsbestemming…

De Hertendans – 2 – Kinderen van Windroeper
The Deer Dancers – Wind Caller’s Children, 1996

De Boekerij
Fantasy

In lang vervlogen tijden, nog voor het begin van de geschiedenis, hebben onzichtbare machten twee mensen verenigd – Hertenschaduw en Windroeper. Uit hun ongeëvenaarde band is een tweeling geboren, een zoon en een dochter – trots, sterk en …magisch.

Het zijn droge tijden en het land zucht onder de gesel van de zon. Onder de leden van de geplaagde stammen wordt angst tot woede en geldt het recht van de sterkste. Wilde dieren, tot het bot vermagerd, gaan op zoek naar een prooi en vormen een nieuw, onberekenbaar gevaar. Windroepers kinderen, vergezeld door hun geadopteerde zusje, aanvaarden een lange en barre tocht, geholpen door geheime krachten, een tocht die moet leiden tot een geheiligd lot in een onbekende toekomst.

De Hertendans – 3 – De lange tocht
The Deer Dancers – The Long Walk, 1996

De Boekerij
Fantasy

Zij is een vrouw met magische krachten. Haar naam is Andermanskind en met haar vriend Nachthavik heeft zij jarenlang rondgezworven en zich met hem verwonderd over de mirakels van land en leven. Maar nu groeit hun beider kind in haar en verlangt ze naar een verwarmend vuur en een beschermend dak…

Dan, aan de kust van een eindeloos lijkend water, in een gemeenschap aan de rand van de aarde, vindt ze een plaats om zich te vestigen. Haar metgezel moet haar echter verlaten – zijn zwerversgeest kan zich niet binden. Toch doet de wil van de goden ook Andermanskind weer verder trekken. Een hogere macht roept haar om te zoeken, te leren en te zien… en de wereld erover te vertellen.

De lange tocht is het meesterlijke sluitstuk van de trilogie De Hertendansers, een absolute must voor alle bewonderaars van Jean Auel, Kathleen & Michael Gear en Mary Mackey. De eerste twee delen, Dochter van de hemel en De kinderen van Windroeper, behoren nu al tot de klassieken van de New-Age fantasy.

Reacties zijn gesloten.