Clemens, James (James Czajkowski) aka James Rollins

Author James Rollins Promotional Photograph

James Czajkowski, beter bekend als James Clemens en als James Rollins werd op 20 augustus 1961 in Chicago, Illinois geboren.

Onder de naam James Rollins publiceerde hij verschillende avonturenthrillers, waaronder een serie boeken in de Sigma-reeks. Onder het pseudoniem James Clemens schreef hij ook enkele fantasyverhalen, zoals de series Verboden & Verbannen en De Godengebieder. Zijn eerste boek, Witch Fire, in het Nederlands uitgegeven als Het boek van Vuur, werd uitgegeven door de uitgever van Terry Brooks. Brooks was een jurylid op de Maui Writer’s Conference-wedstrijd. Hij deed mee aan die wedstrijd met een manuscript dat hij onlangs had afgewerkt.

In 2009 schreef hij zijn eerste jeugdboek  Jake Ransom, het begin van een 3-delige serie. In 2007 heeft hij op vraag van de filmproducent van de laatste Indiana Jonesfilm, Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull, het boek naar de film geschreven.

Een zeer koude winter in de Midwest maakte dat hij zijn droom van zon, zee en nieuwe horizonten volgde, en hij vestigde zich aan de Westkust in Sacramento, Californië, waar hij zijn praktijk als dierenarts vestigde. Om zich volledig te kunnen wijden aan zijn schrijverschap heeft hij zijn dierenartsenpraktijk verkocht. Twee van zijn hobby’s zijn speleologie en snorkelen. Niet toevallig spelen vele van zijn avonturen zich dan ook ondergronds of onder water af.  Samen met zijn drie broers en drie zusters bracht hij zijn jeugd door in een berggebied in Canada. Daar verkende hij vaak de omliggende velden, de bevroren vijvers, en alles wat de natuur te bieden had. Hij droomde altijd wat er stond te gebeuren na de volgende bocht of kreek.  Omdat hij niet zeker was dat hij ging kunnen leven van het schrijverschap studeerde hij Diergeneeskunde aan de universiteit van Missouri, waar hij in 1985 tot doctor promoveerde. Een van de onderwerpen die hij tijdens zijn studies behandeld had was evolutie, een onderwerp dat hij ook verwerkte in De Zwarte Orde.

http://jamesclemens.com/

The banned and the Banished – Book 1: Wit’ch Fire (1998)

Orbit – 2002 – ISBN 1 841149 150 0
Fantasy

Long ago, the Mages of Alasea, beset by a dark and implacable evil, made a last desperate stand to preserve some remnant of their once-beautiful land. Knowing their own destruction to be inevitable, the Mages gathered the last of their magic and stored it away against the need and peril of a distant time. In doing so the Mages gave the people of Alasea a future and a hope – and damned themselves forever…
Now, live centuries after their destruction, the power of the Mages is about to be unleased.

Verboden & Verbannen – Boek 1: Het boek van vuur
The banned and the Banished – Book 1: Wit’ch Fire (1998)

Luiting-Sijthoff – 2003 – ISBN 90 245 4773 3
Fantasy

Met de serie Verboden & Verbannen heeft James Clemens een plaats veroverd tussen de grote fantasy-auteurs. Op onnavolgbare wijze schetst hij de avonturen van een jonge vrouw ni haar strijd tegen het kwaad. Dit vlot en lyrisch geschreven epos heeft reeds een grote internationale lezersschare.

Op een allesbeslissende avond lang geleden hebben drie wijzenzich opgeofferd in een poging het mooie en gedoemde land van Alasea van de ondergang te redden. Nu, vijf eeuwen later, erft Elena de verloren gegane krachten. Maar nog voordat zij beseft welke gave zij heeft gekregen, setuurt de Duistere Heer zijn volgelingen om haar gevangen te nemen en haar bij hem te brengen. Samen met haar kameraden probeert ze uit zijn handen te blijven en gaat ze de strijd met hem aan.

Verboden en Verbannen – boek 2: Het boek der Stormen
Wit’ch Storm (1999)

Luitingh-Sijthoff – 2004 – ISBN 90 245 4783 0
Fantasy

Vijf eeuwen na de vernietiging van de wijzen van Alasea erft een jong meisje, Elena, de krachten die de wijzen zo goed verborgen hadden gehouden voor hun verschrikkelijke vijand, de Duistere Heer.

Maar Elana heeft haar gave nog niet helemaal onder controle, sterk en onbeheersbaar als die is. Om het kwaad te stoppen moet ze naar Aloa Glen reizen. Dit is een levensgevaarlijke onderneming, want als ze in handen valt van de Duistere Heer wordt ze zelfs zijn grootste wapen.

Verboden en Verbannen, boek 3: Het boek van Wraak
Wit’ch War (2003)

Luitingh-Sijthoff – 2005 – ISBN 90 245 4793 8
Fantasy

De toekomst van de mooie Alasea ligt in handen van de jonge Elena, dienares van de wilde magie. Zij moet een krachtige amulet opsporen om de Duistere Heer te verslaan. Dit voorwerp is verborgen in Aloa Glen, waarvandaan nog nooit iemand levend is teruggekeerd. Met haar bondgenoten organiseert ze een invasie. Een van hen is echter een mogelijke verrader. Zal hij voor haar kiezen of toch voor de donkere zijde?

Verboden en Verbannen, boek 4 – Het boek der Poorten
Wit’ch Gate (2001)

Luitingh-Sijthoff – 2001 – ISBN 90-245-4803-9
Fantasy

In een riskante actie hebben Elena en haar bende vogelvrijen de machten van het kwaad verslagen en de eeuwenoude geheimen van het Boek van Bloed ontketend. Op zijn beurt heeft de Duistere Heer zijn nietsontziende dienaren de wereld in gestuurd – de Weerpoorten, de zwarte kolken levensbedreigende energie die zijn grootste krachtbron vormen.

Als gevolg daarvan zien Elena en haar groep zich genoodzaakt om op zoek te gaan nar de Poorten, om die voorgoed te vernietigen. En dat terwijl intussen windschepen de schermutselingen naar alle windstreken verplaatsen, naar de vrieskou in het noorden, naar het zinderend woestijnzand van het zuiden, en naar het oosten, naar de troosteloze gruwelijke verlatenheid van de Gul-Gotha. Dan weet Elena het zeker – niet alle leden van haar reisgezelschap zullen de barre tocht die in het verschiet ligt overleven.

Verboden en Verbannen, boek 5: Het boek der Sterren
Wit’ch Star (2002)

Luitingh-Sijthoff, augustus 2007 – ISBN  978-90-245-2210-1
Fantasy

Drie van de vier dodelijke Weerpoorten, kolken levensbedreigende energie, werden vernietigd, maar de dreiging van de Duistere bleef. En dus besloten Elena en haar reisgenoten uiteen te gaan en zich afzonderlijk voor te bereid op wat onvermijdelijk te gebeuren staat, de beslissende eindstrijd. Om zowel fysiek als geestelijk te herstellen van de doorstane beproevingen, reisde Elena naar de stad Aloa Glen.

En daar verschijnt hij op het tonaal. Harlequin Quail wordt door sommigen beschouwd als een gevaarlijke gek, maar deze kleine man beweert niet meer of minder te zijn dan een spion. En hij is juist teruggekeerd uit het bolwerk van de Duistere Heer. Daar heeft hij dingen ontdekt die in de nabije toekomst onvermijdelijk tot nieuwe rampspooed zullen leiden – rampspoed veroorzaakt door de vierde Weerpoort, de grootste en sterkste van allemaal.

Reacties zijn gesloten.