Cassie van Dijk (Haarlem, 1966)

Cassie van Dijk, Haarlem 29166

 

 

 

 

Jirelle boek 1: Openbreken

Gopher Publishers – 323e druk – oktober 2003 – ISBN 90 769 5393 7
Fantasy

Jirelle beschrijft de ontwikkelingen van de gelijknamige hoofdpersoon, een jonge vrouw met bijzondere vermogens. Zij wordt zich daarvan echter pas bewust als ze ontvoerd wordt door de aer’hûmli, een op mensen lijkend volk dat haar in contact brengt met haar innerlijke kwaliteiten en haar eigen kracht.

De aer’hûmli hebben haar nodig in hun strijd tegen een vijand die al het leven bedreigt: Sh’tin, heer van het Duister; een immens kwaadaardige energievorm die op gruwelijke manier de wereld terroriseert. De aer’hûmli bestrijden hem met behulp van hun ver ontwikkelde energetische vermogens: Aardkracht (het fysieke niveau), Voelkracht (het emotionele niveau) en Geestkracht (het mental niveau).

Er gaat een nieuwe wereld voor Jirelle open. Terwijl ze zichzelf leert kennen en haar eigen vermogen leert gebruiken, onder andere in de weergaloos spannende strijd tegen de Sh’tin, vindt ze haar plaats in deze wereld. Ze komt voor grote uitdagingen te staan, die ze met moed en humor tegemoet treedt – uitdagingen waarvan haar liefde voor haar ontvoerder Lr’yn misschien nog wel de grootste is. Het is ontroerend en meeslepend hoe hun band zich ontwikkelt naarmate Jirelle meer zichzelf durft te zijn.

Het boek beschrijft een vreemde wereld, die echter ook in werkelijkheid zou kunnen bestaan en verrassend herkenbaar is. Want de meeste vermogens die in dit boek worden beschreve, zijn al bij veel mensen gewekt en enigszins tot ontwikkeling gekomen. Het boek geeft een inspirerende kijk op kracht en identiteit.

In boek 1 wordt Jirelle ontvoerd door Lr’yn. Hij wekt haar krachten en helpt haar zichzelf te ontdekken. In dit deel maakt Jirelle kennis met de macht van het duister, zij het nog in verkennende vorm.

Jirelle – boek 1b: Thuiskomst

Gopher Publishers – 273e druk – oktober 2003 – ISBN 90 769 5398 8
Fantasy

In boek 2 klimt Jirelle langzaam op op de ladder van het volk dat ze inmiddels als het hare is gaan beschouwen.

Meermalen voert ze slag en ze leert de donkere macht die eigenlijk in iedereen leeft steeds beter kennen. Dit deel schildert de entourage van het slagveld en de strijdende partijen zowel innerlijk als uiterlijk op weergaloze wijze

Jirelle boek 2: De Duistere Stroom (2004)

Free Musketiers – 1e druk – juni 2004 – ISBN 90 853 9025 7
Fantasy

In Jirelles wereld is de Tijd van Lichtstroom aangebroken: een periode waarin volgens de voorspellingen het evenwicht tussen Licht en Duister ingrijpend zal veranderen. Zelfs profeten durven geen uitspraak te doen over welke kant uiteindelijk zal zegenvieren…

Als dienaren van de Duistere Stroom hun kwade krachten richten op aer’- en terr’hûmli, op de ongeboren baby en op het vergroten van hun eigen gruwelijke macht, moeten Jirelle en haar dierbaren al hun kracht en moed, al hun humor en liefde inzetten om het tij te keren.

Lichte en Duistere mythes komen tot leven. Niet altijd zijn de verschillen even zichtbaar. Jirelle en de haren raken verwikkeld in meeslepende avonturen die niets onveranderd laten, niet in de wereld en niet in henzelf. Dat de Lichtstorm iedereen raakt en tot verrijkende, persoonlijke inzichten brengt, zal ook de lezer van dit opnieuw uiterst spannende boek van Cass van Dijk ervaren.

Reacties zijn gesloten.